29 October 2009 Tags: 0 comments

::tazkirah::

"Dari Abu Barzah Radiyallahu 'anhu, ia berkata: Adalah Rasulullah sallallahu alaihi wasallam apabila ia hendak berdiri (kerana hendak meninggalkan )majlis diakhir ucapannya beliau berkata : Maha suci Engkau Ya Allah, dan saya ucapkan puji-pujian untukmu .Saya bersaksi tiada tuhan yang lebih berhak disembah melainkan Engkau, dan saya memohon keampunan dan bertaubat kepada Engkau, :Lalu seorang lelaki bertanya: Wahai Rasulullah,tuan mengucapkan suatu ucapan yang belum pernah tuan ucapkan pada masa-masa yang lalu. "Lalu baginda Rasulullah menjawab :"Yang demikian adalah kaffarah (yakni penebus) bagi kekurangan-kekurangan atau kesalahan-kesalahan yang berlaku di dalam majlis."
(Riwayat Abu daud dan Al-Hakim)

28 October 2009 Tags: 0 comments

::syukurlah::

Alhamdulillah syukur dipanjatkan kehadrat Rabbul Jalil kerana dgn inayahNya jua diri ini masih tetap kuat dalam menjalankan ibadah dan ketaatan kepadaNya.
Setulusnya seandainya tidak dikurniakan kudrat ini, sesungguhnya diri ini telah lama futur dgn perjuangan yg telah sekian lama ku ber'baiah ini.
Sedar tak sedar perjalanan yang kulalui ini telah melalui pelbagai liku suka duka yang merupakan sunnatullah yang telah ditetapkan pada setiap hambaNya.Hanya dengan aqlu salim dan keimanan yang teguh jiwa dan hati tetap utuh.
Syukran setulusnya buat zauji habibi yang memahami diriku serta selalu memberi galakan dalam meneruskan medan ini.Walau kita menanggung beban kesusahan dan kepayahan, namun hati dan jiwa kita tetap dikurniakan 'saadah' wa 'rahmah'.
Syukran rabbi atas besarnya rahmatMu pada kami....

20 October 2009 Tags: 0 comments

:: iklan ::
.

.